Döhler amplia la seva producció frigorífica
L’empresa alemanya Döhler amplia la seva producció frigorífica

Döhler, és una empresa coneguda per la seva producció i comercialització d’ingredients naturals, sistemes i solucions d’ingredients propiciats per la tecnologia per a la indústria de begudes i aliments.

En 2019, l’empresa alemanya va adquirir la majoria de les accions de Sucs Catalano Aragonesos S.A. (ZUCASA), una fàbrica de sucs, purés i concentrats de fruita dolça, hortalisses i vegetals situada a la regió de Fraga (Osca), concretament en l’epicentre de la zona productora per excel·lència de fruita dolça a Espanya situada entre Osca i Lleida.

Döhler pretén modernitzar tecnològicament la planta amb l’objectiu d’augmentar la seva capacitat de producció, així com desenvolupar nous productes. Dins d’aquesta estratègia, s’inclou l’ampliació de producció de fred existent mitjançant la incorporació d’un refrigerador d’aigua (més conegut com chiller) que permeti augmentar la capacitat frigorífica de la planta.

També es considera que la millor opció és la d’instal·lar un nou sistema frigorífic que alhora permeti augmentar la producció frigorífica i la capacitat condensativa.

La planta fa un salt de qualitat, amb aquest augment de potència frigorífica amb la instal·lació de dos compressors Howden model XRV204 amb una potència elèctrica de 181,8 kW per compressor, amb un total 363,6 kW per a una millor qualitat dels seus productes i serveis de planta.

Seguint la seva política ecològica verda, totes dues parts van potenciar l’ús d’un refrigerant ecològic com és l’amoníac (NH3) amb un PCA (Potencial Escalfament Atmosfèric) i emissió de CO₂ de 0. Com a solució, en dissipar la calor, s’opta per ampliar l’etapa de condensació per a aconseguir baixar dels 42 als 35 °C. , mitjançant condensadors de la signatura TEVA (Tècniques Evaporatives S.L.) model CVA920,

D’altra banda, es preveu en un futur, la possible instal·lació d’un nou concentrador, de manera que serà necessari aportar una major capacitat frigorífica a la instal·lació degut que l’actual, no podrà satisfer les noves necessitats de fred.